Білі меблі Оксфорд

Білі меблі в інтер’єрі

Білі меблі в дизайні кімнат – тренд не тільки десятиліття. Традицію творення білих меблів, народжену  у Франції, підхопила ще в 17 столітті і Англія. Правда меблеві майстри Туманного Альбіону внесли свій коректив у дизайн білих меблів, додавши притаманну їм строгість і лаконічність.

Так, поруч із всесвітньо відомим брендом  «меблі в стилі Прованс» з’явився меблевий стиль «Оксфорд». Британське місто, котре у багатьох асоціюється із найпершим і найстарішим осередком університетської науки в Англії накладає свій шарм та символізм на такі меблі.Візьмемо, до прикладу, розкладний обідній стіл «Оксфорд» із дубовим верхом та буковим каркасом. В ньому можна прослідкувати концепцію за якою побудована вся лінія меблів у стилі «Оксфорд».

меблі оксфорд хоум крафт світлі білі меблі у дизайні

З одного боку тут вгадується союз «французького» віяння у вигляді ніжок білого кольору, притаманного стилю прованс, та англійського верху із «кельтського» дуба. Як завше, Англійська Корона залишає за собою право бути «зверху». Саме тому, верх столу – із світло-коричневого дуба, як символ британської меблевої традиції.

Отож, французька витонченість успадкована від стилю «прованс» завше внизу меблевих виробів «Оксфорд». І не важливо чи то стіл, буфет або ж шафа. А от верх – зроблено із фактурного, міцного дуба.

Такий інтернаціоналізм та відкритість може демонструвати наука. Саме тому Оксфорд, як символ наукового, університетського міста було обрано для означення стильних англійських меблів у світлих тонах. Крім того, стильні меблі «Оксфорд» передають енергетику оптимізму, якою заряджена університетська молодь. До речі, молодь в Оксфорді, складає третину його населення.

поширення

Залишити відповідь